Vendégház Kötcsén
Kökényház Vendégház Kötcse pihenés, nyaralás, túrázás, Balaton

1998. óta töltjük az életünk egy részét Kötcsén, egy falu szélén álló kúriában. A kúriához tartozó több hektár földterület egyik darabja elhanyagolt nádas volt, mögötte egy rossz állapotú házzal és néhány gazdasági épülettel. 

A ház eredetileg a kúria cselédháza volt, amely később a benne élők és örököseik nevére került. Évekbe telt, míg a házat, és a hozzá tartozó telket is meg tudtuk vásárolni. Aztán újabb évek teltek el, a ház ott állt üresen, tele szeméttel. 

A koronavírus járvány első, tavaszi hullámában gyerekekkel, macskákkal és tankönyvekkel felpakolva indultunk el Kötcsére, mert már sejtettük, hogy hétfőtől nem lesz iskola. Végül szeptember elsejére költöztünk vissza Pestre. 22 év óta ez volt az első év, amikor végigkísérhettük a tavaszi virágzást a krókuszoktól
a jázminbokorig, és a zöldségeink növekedését az ültetéstől a termésig. 

A bennünk is meglévő szorongást feloldotta a mezőnkön legelő szarvas rudli, a patak csobogása, a madárcsicsergés, és az ezekből áradó nyugalom.

Részben ennek hatására is döntöttük el, hogy évtizedes álmunkat végre megvalósítjuk, és belevágunk a ház felújításába, a nádas tóvá alakításába, és a Banyagödör ölelésében lévő közel 3 hektáros faluszéli zugot ugyanúgy a magunk világára formáljuk, ahogy a házunkkal tettük, csak most már azért, hogy a barátainkon kívül mások is élvezhessék.